Followers

1st day

www.tips-fb.com

hye2..aku kembali lagi menghantui blog2 ku ini...hmm...harini...1st day
aku masuk keje practical kat tm...arini...kol 7.10 a.m aku dah sampai kat jalan semarak ni...hakikatnyer..aku masuk kol 8.30...xper r..sempat r aku makan2 ngan ayah aku dulu kat kedai2 berhampiran...hmm..aku makan nasi lemak bihun goreng n teh 'o' panas n ayah minum nescafe tarik n nescafe 'o' tarik..hehe..banyak lak ayah minum..pas2 aku pon tercangak r kat c2 sementara tunggu kol 8.30..
pas2 abeh makan 2..aku terdengar r lagu "Stacy-Pakai Buang"
menyanyi2..rupa2nya fon aku bunyik..senior aku anta msj,,tny ktner..dia prac samer tmpt ngan aku..der r kawan kan..so..aku pon tunggu r dia..tengah2 tunggu 2..aku rasa perot aku memulas2...aku ngatkan sebab neves..tapi rupanya...aku mmg nak membuang air besar...adoiyai...ner nak cari tandas???? mampus aku...aku ni dah penggeli babe...hmm...xper r..aku pon tahan jer r...japg pas lapor diri aku g r memerut kan...hehe...pas2 aku terpk..naper kakak N ni xsampai2 lagi..aku msj r dia..tny dia ktner..dia ckp dia dah nak sampai..aku pon tunggu jer r lagi n lagi..ayah dah halau aku dah suh g daftar...takut lambat..aku ni dah r kalut sket...hehehe...aku ckap r kat ayah...aku tunggu senior aku...ayah pon ok jer r...pas2 tunggu punya tunggu...senior aku pon sampai...aku pon salam2 ayah aku..n bergerak ker opis tok melaporkan diri ku ini...hehe...

dah masuk dalam ni..aku n kak N pon cari r opis kan...tp...xjumpa2...
geram lak aku..aku dah r sakit perot..pas2...kitorg tny pak mak guard...dia pon bg direction..n then..pas2...tunggu r dpn opis yg xcam opis 2..tunggu punya tunggu...jumpa r orang yg membuka opis 2..pas2...kitorg cakap r nak daftar pasal prac..dia pon bebel2 memberitahu kat kitorang....(baik pakcik ni..hehe...).pas2 dia pon bawak kitorang ke tempat yg sepatutnya..pas2..kitorg disuruh masuk ke dalam 1 bilik..(opis person incharge r 2...). kat dalam 2 der g 3 org student kene lapor diri...kitorg juz salam2 n pas2 senyap jer...aku malu nak bercakap...hehe...pas2 person incharge pon masuk n suh dak dia bwak kitorg masuk meeting room...n then person(Mr S) incharge 2 pon mem'briefing' kitorang...agak lamer gak r..pas dah abeh sesi 2..kitorg di bawa ke unit masing2...n jumpa supervisor masing2...

n now aku berada di kelas opis ku...di meja ku...tanpa berbuat apa2..melainkan menaip blog ini...huhu...aku pon dah xtau nak watper g...boring gler kot...ntah r...

aku di hari pertama kerja


inilah tempat duduk ku..hehe...


ID ku yg sangat buruk..huh!

4 coretan:

Anonymous said... Click To Reply!

ID CARD ko mmg sgt boowork...gler..percayalah....
hahahhhah suh TM wat baru...
ckp kat dia.."asal boowork sgt ni..
sy xleh terima"..hahahaaa

hannie_luv_vespa said... Click To Reply!

paler ko..
sumer dak prac dpt card yg samer k..
heheh...

-N e Y r A- said... Click To Reply!

memang buruk ID ko. wakakkakakaka.

hannie_luv_vespa said... Click To Reply!

hahaha..
tau xper..
kalo ID keje aku buruk camni xtau r aku...